donderdag 20 februari 2020

Week tegen pesten

Dag allemaal, 

Zoals jullie op de nieuwsbrief konden lezen heeft het Zonneparlement verschillende activiteiten in elkaar gestoken met als afsluiter een prachtig filmpje.



IK BEN WEER SUPER TROTS OP ONS PARLEMENT!!!!

Ze vertelden de hele school ook waarom ze al een hele week opdrachten kregen:

Kobe:

Eerst en vooral proficiat dat jullie de opdrachten allemaal hebben opgelost. Jullie hebben allemaal een code gekregen en dus ook een filmpje.

Hopelijk hebben jullie dat filmpje ook al bekeken?!

Linde:
Nu we hebben deze opdrachten niet zomaar verzonnen…
Onze boodschap voor heel de school is: werk met elkaar en niet tegen elkaar, we hebben elkaar nodig en samen staan we sterk!!!

Opdracht nummer 1: kleurenblind
Soms moet je elkaar helpen om hetzelfde te zien. Dit is ook zo bij een ruzie. Soms kun je je fout niet zien, maar met de hulp van iemand anders lukt dit dan wel en kunnen jullie samen de oplossing vinden.

Lenthel:
Opdracht nummer 2: raadsel
Soms moet je in een ruzie een oplossing zoeken die niet altijd voor de hand ligt, maar samen komen we er wel uit! Dit hebben jullie ook gedaan bij het raadsel. Want soms is het oplossen van een ruzie of discussie ook een raadsel.

Frauke:
Opdracht nummer 3: plaats vinden
Ook hiervoor hebben jullie moeten samenwerken en moesten discussies opgelost worden. Anders konden jullie het antwoord nooit vinden.

Samen hebben jullie moeten kijken welke letters hebben er al gebruikt waren. Om zo andere mogelijkheden te vinden. —> welke oplossingen hebben we al geprobeerd, wat kunnen we nog proberen. Blijven zoeken naar een oplossing wanneer je een discussie hebt en niet opgeven was hierbij de boodschap!

Juliette:
Opdracht nummer 4: ontdooien
Ook daar was er een tactiek nodig voor nodig die jullie samen moeten bedenken. 

Lobke:
We hebben nog een laatste opdracht voor jullie!!!
Onderteken de poster met de vier stippen. Dit zijn niet zomaar stippen, deze hebben een betekenis.

Lotte 1
Line 2
Kayltin 3
Siebe 4



Ibe:
Als jij akkoord gaat met deze vier stippen zet je je handtekening op het blad. Zo is het de bedoeling dat jullie per klas zoveel mogelijk handtekeningen op jullie affiche hebben, natuurlijk liefst iedereen van de klas. Hang deze affiche aan jullie klasdeur om duidelijk te maken dat jullie TEGEN pesten zijn!!!

David:
Zoals vorig jaar kunnen jullie je ook inschrijven voor het Manipest op de website. Bekijk dit thuis of samen in de klas, want iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het antipestival
!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten